dinsdag 31 juli 2012

zaterdag 21 juli 2012

Ochtendritueel






Mijn ochtenddouche is me heilig. Er gaat eigenlijk geen ochtend voorbij zonder mijn douche, zelfs al heb ik de dag ervoor nog de hele dag in de sauna gebadderd. Mijn buren zullen wel denken (mijn douche grenst aan hun eet,hobby en computerkamer) wat stroomt dat water daar toch lang aan de andere kant van de muur (Liesbeth, je weet nu waarom :-) ) "Maar je bent dan toch wel een keer schoon?". Dat klopt, maar het ritueel van wassen en tanden poetsen (doe ik ook onder de douche) neemt denk ik maar 10% in van de tijd dat ik onder mijn douche sta. Ja, ook als ik mijn haren was, want dan douche ik gewoon langer. De doucheruimte is voor mij namelijk naast wasplek, ook droomplek, denkplek, bezinningsplek... Toen ik over ging verhuizen naar dit huis en mijn douche nog niet doucheklaar bleek, was dat voor mij dan ook een regelrechte ramp. Gelukkig schoten mensen mij te hulp en met dank aan buren en vriendinnen, kon ik mijn dag toch schoon en fris beginnen. Maar ik mistte het moment van bezinning. Nu geniet ik des te meer van mijn eigen douchedomein. En klatert het water elke ochtend weer rijkelijk over me heen. Ik ben klaar als ik vind dat ik gewoon echt moet stoppen, bij veel kinderkabaal of als ik erachter kom dat mijn voeten in 2 cm water staan. Dan gaat de knop om, letterlijk en figuurlijk. En dan begint mijn dag weer vol frisse moet. Net zoals vandaag...

vrijdag 20 juli 2012

donderdag 19 juli 2012

Mams jarig

Lieve mam, gefeliciteerd! Deze foto blijft mooi, vind je niet? Nou heb je ook een plekje op mijn blog!

woensdag 18 juli 2012

Deventer

Als ik in Deventer loop, voel ik me daar helemaal thuis. De Walstraat geft me altijd een klein beetje vakantiegevoel!
De kleine overstraat is ook een favoriete straat. Vooral Hemelse Hebbedingen, met hippe eigentijdse, doch niet alledaagse schoenen en kleding vind ik super. Het past goed bij mijn 'bakfietsstijl'. Leuke jurkjes, klompjes (ook voor meisjes) en mooie Sendra laarzen.
Ze hebben er ook hele mooie vintage dingen voor in huis. Zo heb ik daar vanmorgen voor mijn moeder een prachtige antieke stolp gekocht. Mijn lampen in de keuken van 'de snoerboer', komen ook hier vandaan.
Living Colour is ook zo'n leuke winkel. Erg kleurrijk, veel bloemen en stippen en ook brocante dingen. Echt zo'n winkel waar je niet in een kwartiertje doorheen bent.
Ik moet dus wel snel weer terug naar Deventer, want had vandaag helaas veel te weinig tijd!

dinsdag 17 juli 2012

Bloemetjes

Vandaag echt kringloop-weer. En al puilt mijn kast al uit, bloemetjesservies kan ik niet laten staan...

zaterdag 14 juli 2012

Vrouwenlogica

Wat ik met mijn interieur heb, heb ik helaas niet met mijn auto. Ondanks dat ik een mooie auto best mooi vind, besteed ik er momenteel nauwelijks aandacht aan. Eigenlijk verslons ik hem behoorlijk en was mijn auto de laatste tijd voornamelijk een verhuisauto, pakezel en vervoersmiddel. Ik moet toegeven dat ik er afhankelijk van ben, want hij geeft me vrijheid. Zo kan ik er mooi de kringloopwinkels mee af. Bovendien is hij mooi groot, dus alles past erin. Of het nu een oud zinken bad is of een oude houten bank, ruimte te over. Eigenlijk moet ik er dus heel zuinig op zijn. Maar terwijl er in huis ook steeds meer lampjes gaan branden (wat duidt op meer gezelligheid) gaan er in mijn auto ook steeds meer lampjes branden, wat helaas niet zo'n goed teken is.
Toen ik deze week weg wilde gaan , liet mijn auto me dan ook in de steek. Volgens de aardige buurmannen, was het de accu. Dus er werden voorbereidingen getroffen om deze weer op te laden. Ik vroeg voorzichtig of het bij het opladen kwaad kon dat er niet veel benzine meer in zat. Toen ze vroegen hoe veel ik er dan nog in had zitten, zei ik schaamteloos dat ik nog 4 kilometer kon rijden. Hard gelach volgde, evenals de conclusie dat benzinetekort dus het probleem was. Dit vond ik gek, want ik kon immers nog 4 kilometer! En toen ik zei dat dat het niet kon zijn, omdat ik zo vaak startte met nog maar 4 kilometer op de teller, bleek dat ook een echt vrouwenantwoord te zijn. Maar goed, benzine gehaald, met dank aan de buurman en de tank weer gevuld. Het starten ging nog niet probleemloos. Volgens de buurmannen kwam dit door lucht in de tank. Na een paar andere ingrepen lukte het toch. Voor de buurmannen het bewijs dat het dus de benzine was. Voor mij het bewijs dat het door de laatste ingrepen kwam. Toch ga ik proberen nu wat beter voor mijn auto te zorgen en er nu bijtijds wat benzine in te gooien. Al is het alleen maar omdat ik mijn pakezel gewoon nodig heb voor alle leuke dingen die ik scoor voor mijn huis. O ja, mijn auto is niet de leuke fiat van de foto's, die staat op mijn wensenlijst...

woensdag 11 juli 2012

Kleine meisjes logica

Toen we vanavond een rondje om de vijver wandelden, rustte Anna even uit op een bankje. De bankjes zijn sinds enkele dagen voorzien van teksten als "Zullen we even een praatje maken?" "Kom je gezellig bij me zitten?" en "Ken ik jou niet ergens van?" Anna neemt plaats op het bankje met de laatstgenoemde tekst en als er vervolgens twee vrouwen langswandelen en haar de vraag op het bankje stellen, zie ik Anna hard nadenken en vervolgens concluderen deze vrouw nog nooit gezien te hebben.

Lief

Geen enkel boeketje bloemen is mooier dan de bloemen die je spontaan krijgt van je dochter

Kiezen

Keuzes maken is niet mijn sterkste kant, dus hoe moeilijk is het dan als je op woensdagochtend op de markt bij deze kraam staat

dinsdag 10 juli 2012

Cadeautje

Vandaag kreeg ik zomaar een mooi gehaakt kussentje cadeau van mijn lieve vriendin Judith. Ik ben zo gek van die poederkleur.

Lekker kitsch

Heerlijk om te doen; eerst de kringloopwinkels afstruinen en dan lekker stapelen.

zondag 8 juli 2012

inspiratie

Vandaag heb ik me, tijdens een regenachtige dag, gestort op het maken van mijn eigen blog. Ik was zo geinspireerd door gesprekjes met Anne en de blog van haar (kersjes.blogspot.nl), dat ik het niet kon laten er nu eindelijk ook eentje te maken.

en mijn grietjes.... Anna en Brechtje

Mijn huis....