zondag 24 maart 2013

Bijzetter

Mijn lieve oom en tante kwamen op bezoek en brachten me een enveloppe mee...
"Koop van de inhoud maar iets leuks voor je huis.... en niet tegensputteren! En niet zeggen "dat hadden jullie niet moeten doen!""




Dus, gehoorzaam als ik ben, kocht ik me dit serax bijzettafeltje..



Ben er zooo blij mee!

zaterdag 16 maart 2013

Lichtpunt

Extra fijn is het als je langs de kringloop gaat zonder ook maar iets te verwachten...






Gewoon even om je gedachten te verzetten, omdat je zo'n drukke werkweek gehad hebt..en ook nog door de rug bent gegaan.. en dan hoopt op een massaga bij de fysiotherapeut en dat ie dan alleen bezig gaat met rotatiebewegingen (zo noemde hij het geloof ik) en je met oefeningen naar huis gaat..




Als je dan zo'n gave lamp tegen komt, is dat extra fijn.. dan vind je stiekem ook gewoon dat je hem verdiend hebt :-)



Dus nu staat ie in mn huis..en belande ik weer eens van het een in het ander.. Mijn ene grietje aan een DVD'tje van de kringloop, mn andere grietje met keuken + Maria (zie mijn vorige blog) en het grootste grietje op zoek naar een nieuwe balans in haar huis. De boel weer verzet en spullen versleept. Tijd dus maar weer voor rotatieoefeningen bij de fysio :-)(die stiekem toch wel hielpen)

Heilige maaltijd


Vandaag mijn meiden naar zwemles, mams naar de kringloop ernaast...





Kom ik dit geweldige setje inclusief fornuisje tegen.. geknippert met m'n ogen..ja het stond er echt!






Ook nog Maria voor 1 euro..




Eenmaal thuis stond Maria al snel de heerlijkste dingen te bereiden..










zaterdag 9 maart 2013

aanrommel-met-kralen-weer

Kralen voor mijn meisjes,




die ik zelf eigenlijk heel mooi vind..





Gelijk een nieuwe header gemaakt.. nou ja, gelijk, ik heb er zeg maar de hele ochtend over gedaan :-( (en het is nog niet helemaal zoals ik het wil)


maar het was er gelukkig ook weer voor. Echt aanrommelweer...

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand..

Ik ben nogal van het veranderen. Nou is dat met mijn spiegeltjeswand een beetje moeilijk, want ik bespaar mezelf en anderen graag het aangezicht van een gatenkaas in de muur... (sommige gaten zijn ook niet perfekt rond, maar het resultaat van het 'ik-probeer-mijn-nieuwe-boormachine-en-negeer-het-advies-deze-eerst-op-een-minder-zichtbare-plek-uit-te-proberen-project')




Dus spiegeltjeswand blijft spiegeltjes wand.




Ach en eigenlijk maar goed ook, want hij blijft ook best mooi..

dinsdag 5 maart 2013

Brandpreventie

Na een woningbrand bij mijn vriendin..(geen paniek, het was zo'n klein porseleinen huisje, haar eigen huis bleef gespaard) ben ik maar andere dingen voor mijn porseleinen grachtenpandjes gaan bedenken. Ik gebruik ze nu voor verschillende doeleinden. Praktisch en leuk!










De papieren rietjes blijken vooral voor de leuk. Mijn meiden wilden ze gelijk gebruiken, maar waren na een mond met papierrestjes minder enthousiast...



Lentekriebels

Daar horen voor mij ranonkeltjes bij...



Hier in een brocante accubak, die ik vandaag over de post kreeg.. (met dank aan de buurman die zo'n beetje als Kiala punt fungeert :-) )



zondag 3 maart 2013

Blij


word ik van vondsten waarvan ik gelijk weet dat ze er speciaal voor mij liggen.. (kosmos bedankt!)



dat je stiekem bijna als een mr. Bean, opvallend zwaaiend met die geweldige vondsten in je hand door de kringloop loopt. (dit doe ik uiteraard niet, maar emotioneel gezien zou ik ertoe in staat kunnen zijn.)




Ik had dat heel erg een tijd geleden met die grote zinken kist (daar viel ik natuurlijk sowieso al mee op en had ik zeker wel mee rondgezwaaid als dat ding niet zo zwaar was :-) )
Maar dit lantaarntje en stolpje gaven me toch ook echt een blij gevoel.

Op de haaktoer

Wilde al een tijd een gehaakt kleedje, dus zelf maar aan de slag gegaan. Nou moeten jullie weten dat ik geen echte handwerkknobbel heb, maar als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan zal het er komen ook..




Dus gisteravond, was het haakavond. Het haken werkte zelfs zo ontspannend dat ik tegelijk met het haken in m'n eentje een hele spannende film heb gekeken. (Wat een minder succes bleek toen mijn haakwerk rond middernacht af was.)



Heb bedacht vaker haakavonden in te lassen, want het werkt behoorlijk verslavend heb ik gemerkt. (alleen dan zonder enge film)