zaterdag 21 juli 2012

Ochtendritueel


Mijn ochtenddouche is me heilig. Er gaat eigenlijk geen ochtend voorbij zonder mijn douche, zelfs al heb ik de dag ervoor nog de hele dag in de sauna gebadderd. Mijn buren zullen wel denken (mijn douche grenst aan hun eet,hobby en computerkamer) wat stroomt dat water daar toch lang aan de andere kant van de muur (Liesbeth, je weet nu waarom :-) ) "Maar je bent dan toch wel een keer schoon?". Dat klopt, maar het ritueel van wassen en tanden poetsen (doe ik ook onder de douche) neemt denk ik maar 10% in van de tijd dat ik onder mijn douche sta. Ja, ook als ik mijn haren was, want dan douche ik gewoon langer. De doucheruimte is voor mij namelijk naast wasplek, ook droomplek, denkplek, bezinningsplek... Toen ik over ging verhuizen naar dit huis en mijn douche nog niet doucheklaar bleek, was dat voor mij dan ook een regelrechte ramp. Gelukkig schoten mensen mij te hulp en met dank aan buren en vriendinnen, kon ik mijn dag toch schoon en fris beginnen. Maar ik mistte het moment van bezinning. Nu geniet ik des te meer van mijn eigen douchedomein. En klatert het water elke ochtend weer rijkelijk over me heen. Ik ben klaar als ik vind dat ik gewoon echt moet stoppen, bij veel kinderkabaal of als ik erachter kom dat mijn voeten in 2 cm water staan. Dan gaat de knop om, letterlijk en figuurlijk. En dan begint mijn dag weer vol frisse moet. Net zoals vandaag...

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke stortdouche zeg! Daar zou ik ook wel onder willen staan! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave douche, nou veel doucheplezier dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad een heerlijke douche. Heb geprobeerd van een kleine ruimte een zo fijn mogelijke plek te maken. En het fijne is dat de kleine douche en de stortdouche gelijk aan kunnen, dus mijn meiden maken nooit geen ruzie meer als ze saampjes onder de douche staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt echt een heerlijke bezinningsruimte! Zo mooi gemaakt, beton toch??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Anne. De doucheruimte is afgewerkt met betoncire en frescolori. Hierdoor blijft deze heel sober en basic. Het is precies zo geworden als dat ik in mijn hoofd had. Het is een kleine ruimte, maar wel een hele fijne :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou Mieke, laat dat nou inderdaad ons onderwerp van gesprek zijn geweest afgelopen week. Wij hoorden de douche (zoals bijna elke dag) en zeiden tegen elkaar; wie staat daar toch zo lang onder de douche? Vast niet één van de meiden, want dan was er wel meer kabaal. Vast Mieke....maar oh, wat doet ze er toch lang over!!!! Nu begrijp ik waarom; een denk en bezinningsruimte. Fijn Mieke, dat je zo'n plek hebt en dat je alle piekermomentjes door het putje heen kunt spoelen.....En daarbij is het ook nog een hele mooie plek :-))
  Liefs van je buuf, Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen